torstai 1. marraskuuta 2012

Paineessa ne timantitkin...


Jokainen on aivan varmasti joutunut elämässään työskentelemään niin kovassa paineessa ja stressissä, että on pelännyt selviämisensä puolesta. Töissä on kiire tai koulussa on miljoona tehtävää palautettava ja deadlinet lähestyvät valon nopeudella. Harrastukset saattavat intensiivisyydellään viedä vähäisetkin vapaa-ajat, kun treenataan esimerkiksi jääkiekon puulaakiturnaukseen. Paine pakottaa töihin.

Itselläni alkaa olla tällainen tilanne. Työlistalle on kertynyt koulunkäynti, opinnäytetyön tekeminen edelliseen opinahjoon ja vielä asunnon etsintä sekä muuttaminen (vielä puhumattakaan harrastuksista tai sosiaalisesta elämästä). Välillä koen, että tekemistä on liikaa ja haluan keskeyttää kaiken ja lähteä Madeiralle. Se olisi helppo ratkaisu. Ja houkutteleva. Stressaantuneena muistan kuitenkin, että tässä tilanteessa on oltu ennenkin…

Kauneudenhoitoalan ko:n aikana tuli opittua paljon muutakin kuin ammatillinen osaaminen. Opintojen kolmas eli viimeinen kokonainen vuosi opetti hektisyydellään kyvyn selviytyä kovistakin työn ja koulun vaatimuksista. Kolmas vuosi sisälsi paljon erilaisia opintoja ja tehtäviä, joita suoritettiin kuitenkin ryhmissä. Tämän takia yksittäisen ihmisen laiskottelu olisi kostautunut kaikille. Itse en halunnut hidastaa muiden toimintaa, mikä pakotti minut toimimaan jatkuvasti täydellä teholla ja tekemään monia asioita samanaikaisesti. Erittäin opettavaista. Työt valmistuivat tehokkaasti ja opin paljon uutta. Ennen kaikkea huomasin, että paineessa ihminen työskentelee tehokkaammin. Stressiä pystyy hallitsemaan!

Tietenkään en halua sanoa, että jokaisen kannattaa haalia itselleen mahdollisimman paljon hoidettavia asioita, mutta asioiden samanaikaisuutta ei kannata pelätä. Niin kuin sanonta komentaa; härkää sarvista! Asioilla on tapana ”ryppääntyä” ajallisesti samaan syssyyn, mutta se on vain väliaikainen paineistus. Hetken kovalla työllä selviää rauhallisempiin aikoihin. Kunnes seuraava rypäs saapuu.





Haluan toivottaa onnea, voimia, tahtoa, sisua, kestävyyttä ja rohkeutta kanssasiskoilleni, jotka tällä hetkellä ovat kanssani samassa veneessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti