maanantai 28. toukokuuta 2012

Yhdessä olemme vahvempia


Luin erään naistenlehden mielipidepalstalta kirjoituksen, jossa kirjoittaja oli hyvin tuohtunut Y-sukupolven tulosta työelämään. Kirjoittaja parjaa Y-sukupolven käyttäytyvän itsekkäästi ja muiden mielipiteet huomiotta jättäen. On aika suuri haaste nuorelle esimiehelle tulla työyhteisöön, jos yhdelläkin työntekijällä on tällaiset ennakkoluulot kaikkia Y-sukupolven edustajia kohtaan. Jäinkin miettimään, miksi sukupolvien ”sekoittumisesta” työyhteisöissä puhutaan usein haasteena ja niin harvoin rikkautena?  Eikö erilaisuuden pitäisi olla rikkaus? 

Löysin artikkelin Houston Chronicle lehden nettisivuilta, small business-osiosta, jossa käsitellään sukupolvierojen hyötyjä työelämässä. Artikkelissa nostettiin esiin monta hyvää pointtia, miksi ikäryhmien sekoittuminen on hyvä asia. Eri ikäryhmät voivat oppia paljon toisiltaan; esim. vanhempien työntekijöiden kokemus ja nuorten uusin alan osaaminen. Eri ikäryhmillä, kuten jokaisella yksilönä, on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Toisen vahvuus on toisen heikkous, joten yhteistyöllä koko työyhteisö on vahvempi. Erilaisuudella voidaan myös innostaa työntekijöitä, toisilta oppiminen voi parhaimmillaan olla hyvin hedelmällistä ja lisätä puhtia omaan työhön. 

Toivon, että työpaikoilla osataan suhtautua sukupolvieroihin avarakatseisesti ja ennakkoluulottomasti. Sitä paitsi, hyvä yhteishenki työpaikalla on kova kilpailuetu työelämässä! Tässä vielä linkki artikkeliin: http://smallbusiness.chron.com/benefits-generational-differences-workplace-15430.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti